Nieuws // Maikel van Beek vierde bij Antwerp Karting Najaarscup 2009 // van Beek Racing

[25 november 2009] // Maikel van Beek vierde bij Antwerp Karting Najaarscup 2009

Een natte woensdagavond in November was het toneel van de derde ronde van de Antwerp Karting Najaarscup 2009. Naast regen was het tevens vrij donker geworden door de donkere lucht, tijd voor een licht vizier dus. De races van de najaarscup zijn als volgt opgebouwd, 10 minuten kwalificeren en vervolgens 50 minuten racen.

Kwalificatie
Om 20.00 was het zover, tijd voor de kwalificatie. Aangezien de baan in Antwerpen er anders bij lag dan Maikel gewend was en ze het begrip ‘regenbanden’ daar niet kennen, zou de kwalificatie niet makkelijk worden. De één na laatste positie was dan ook de uitgangspositie van Maikel. Niet de beste startplek.

Race
De start van race begon goed en al snel kon Maikel een aantal posities goedmaken door de juiste lijn te kiezen bij de eerste bochten. Elke ronde kreeg hij de kart en de baan beter onder de knie en ondanks het steeds veranderende weer (buien, droog, buien droog) kon Maikel het tempo steeds verder opvoeren waardoor hij positie na positie wist veroveren en naar voren reed.

Na ongeveer 40 minuten lag Maikel, na een foutje van de rijder voor hem, op een nette vierde positie in de race. Duidelijk werd wel dat een derde plaats er niet in zou zitten aangezien de top drie inmiddels een grote voorsprong had opgebouwd. Dit bleek later ook de top drie van het kampioenschap te zijn.

Na 50 minuten rijden finishte Maikel dan ook op de vierde positie achter de koplopers in het najaarskampioenschap. Een mooi resultaat en een erg leuke race.

(Bron: PR)