Nieuws // Maikel van Beek en Jan van Beek behalen 4e en 8e plaats in half uurs race // van Beek Racing

 

[24 augustus 2011] // Maikel van Beek en Jan van Beek behalen 4e en 8e in half uurs race bij Van der Ende Racing Inn

Afgelopen woensdag hebben twee rijders van het Van Racing Team deelgenomen aan een drukke woensdagavond race bij Van der Ende Racing Inn. Dit ter voorbereiding op de 10uurs race die 10 september zal worden verreden. Maarliefst 21 rijders hadden zich voor deze race ingeschreven. Maikel eindigde de race op een 4e plaats en Jan finishte op een nette 8e plaats.

Kwalificatie
De kwalificatie was voor zowel Maikel als Jan een uitdaging aangezien ze nog niet eerder op de nieuw aangelegde baan hadden gereden. Zaak dus om de baan snel te leren kennen zodat er enigszins vooraan gestart kon worden. Maikel wist zich uiteindelijk te kwalificeren op een 6e positie voor de race en Jan kwalificeerde zich als 11e. Redelijke uitgangsposities voor de race.

Race
De start van race verliep rommeling met veel duw en trekwerk. Maikel verloor zoals verwacht 1 positie door het feit dat hij aan de buitenzijde van het circuit startte en daardoor minder goed door de eerste bocht kwam. Jan zat in een lastiger pakket en verloor door het vele duw en trekwerk enkele posities om na de eerste ronde als 17e over de start te komen. Geen goede start en dus zaak om zo snel mogelijk terug naar voren te rijden.

Maikel had zich intussen na een paar mooie inhaalacties opgewerkt naar een 5e plaats. Achter hem werd het gat almaar groter waardoor hij rustig op jacht kon naar nummer 4. Dit zou rustiger gaan dan hij verwacht had. Ronde na rond zat Maikel de nummer 4 op de hielen, aanvallen was lastig door problemen met het optrekken van de kart uit langzame bochten (en daar heeft Van der Ende er nogal wat van). Een pechgeval vooraan in het veld zorgde voor een verschuiving in posities waardoor Maikel op een 4e positie terecht kwam. Een derde plaats leek binnen bereik maar lukte uiteindelijk helaas niet door het snelheidsverschil uit langzame bochten.

Jan was voelde zich thuis en was bezig aan een heuse inhaalrace. Ronde na ronde pakte hij met mooie inhaalacties vele posities terug om uiteindelijk als 8e te finishen. Een knappe prestatie om van plaats 17 naar plaats 8 te rijden!

(Bron: PR)